Ziua Nationala a Romaniei - 1 decembrie

1 decembrie 2011
Anul 1918 reprezintă în istoria poporului român anul triumfului idealului national, anul încununării victorioase a lungului şir de lupte si sacrificii umane şi materiale pentru făurirea statului naţional unitar.

Memorabilele momente din 1918 au făcut ca jertfa ostasilor români în primul război mondial să nu fi fost zadarnică. Ceea ce la 1600 – prin fapta Viteazului – fusese doar o clipă de vis, la 1 Decembrie 1918 devenea cea mai miraculoasă realizare a acestui popor. “În această zi – scria Nicolae Iorga – a sosit un ceas pe care-l aşteptam de veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit. A sosit ceasul în care cerem şi noi lumii dreptul de a trăi pentru noi, dreptul de a nu da nimănui ca robi rodul ostenelilor noastre”.

Ca în fiecare început de decembrie, elevii şcolii noastre au sărbătorit ziua naţională a României împreună, aşa cum ar trebui să fim noi, românii. Elevii claselor a IV-a A şi a IV-a C, îndrumaţi de prof. Nemeş Elena şi Chisăliţă Daniela şi-au alăturat glasurile ca să „Întindă hora mare” în curtea şcolii, amintind celor mari şi mici de o pagină importantă din istoria neamului nostru.  Poeziile patriotice de au fost recitate cu multă căldură, dar şi cu fireşti emoţii regăsite în glasuri cristaline de copiii. Steguleţele tricolore au fluturat în cinstea unei ţări cu o istorie zbuciumată, României şi nouă tuturor românilor,  aducând urări de bine  şi prosperitate .