Redescopera gustul apei!

Redescopera gustul apei
ACŢIUNEA DE PROMOVARE A PROIECTULUI
„Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in regiunile Medias, Agnita si Dumbraveni, judetul Sibiu” – Proiect cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013

REDESCOPERĂ GUSTUL APEI!
În 23 noiembrie 2011, a demarat proiectul de parteneriat educaţional „Micii chimişti în acţiune”. La prima acţiune din cadrul parteneriatului, desfăşurată la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 Mediaş,  au participat 120 de elevi şi cadre didactice din şcolile implicate în proiect. Evenimentul de debut al actiunii a cuprins doua sesiuni de comunicare in care Iulia Tarnu, reprezentanta societăţii „Apa Târnavei Mari” a prezentat contextul istoric al proiectului derulat de operatorul regional si beneficiile acestuia. Actiunile de promovare a proiectului au inclus si proiectarea unor stiri-reportaje despre poluarea apelor din Romania si a unui filmulet de prezentare a tehnologiei de tratare a apei de la viitoarea statie de tratare din Medias, care urmeaza a fi finalizata in 2013. Iniţiatorul acestui proiect, d-na prof. Trifa Liliana a implicat în aceasta acţiune de amploare deosebită cadre didactice de la şcolile Ighiş, Cireşarii, Şcoala Bazna, Hermann Oberth şi Clubul elevilor din Medias. Doamnele prof. Todoran Mariana, Crăciun Cristina, Cătană Mihaela, Stanciu Gabriela şi Pînzar Raisa au antrenat elevii într-o acţiune dedicată îmbunătăţirii gradului de educatie al elevilor cu privire la mediul inconjurator. Educand elevii in spiritul respectului fata de mediul inconjurator se urmareste imbunatatirea  calităţii vieţii în oraşul nostru. La final, elevii si cadrele didactice au primit produse promotionale realizate in cadrul campaniei de informare si promovare a proiectului european al carui beneficiar este operatorul regional S.C. „Apa Tarnavei  Mari” S.A.. Participanţii au mulţumit  pentru produsele promoţionale primite.

IMPRESII
Eu consider că proiectul la care am participat a fost frumos , iar informaţiile folositoare. Aş dori să mai particip la astfel de acţiuni. În mod deosebit mi-au plăcut filmuleţele cu Dâmboviţa şi Argeş. Mă bucură faptul că acest proiect  a fost promovat de şcoala noastră. Consider că întreaga acţiune a fost un succes.
Bârsan Ligia, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 Mediaş, Clasa a-VII-a B